Roy
Ik vind het leuk dat ik nieuwe grondstoffen kan creëren

Roy, Productiemedewerker Compostering

Roy werkt al sinds 2005 voor Valor Compostering, een zusje van Van Kaathoven. Als Productiemedewerker Compostering voer je alle voorkomende werkzaamheden uit in de compostering. “Wij beoordelen, accepteren, mengen én bewerken het materiaal dat binnenkomt. We vullen de composteringstunnels en begeleiden het composteerproces om vervolgens het organisch materiaal te zeven en verladen.”

Voor die tijd heeft Roy altijd bij de buurman gewerkt. In vakanties werd hij dan weleens ingehuurd om op de loader te rijden en dat beviel hem goed. Helaas kon hij nog niet fulltime aan de slag, maar hij solliciteerde direct toen er een vacature openstond. Sindsdien gaat  Roy iedere dag met veel plezier naar het werk en heeft hij er geen moeite mee om een stapje extra te zetten. “Ik maak vaak lange dagen, want ik doe mijn werk graag. Het kost mij geen inspanning en zou het bij wijze van spreken met mijn ogen dicht kunnen doen.”

Roy werkt samen met drie andere collega’s bij de compostering. Hij zou het team beschrijven als eigenwijze, maar hardwerkende mannen die met veel plezier hun werk beoefenen. “We komen allemaal de volgende dag weer op het werk, dat zegt genoeg lijkt me, haha! Er wordt hard gewerkt als er gewerkt moet worden, maar wij zijn altijd in voor een grapje.” De samenwerking met Van Kaathoven vraagt om goede communicatie. “Ik word vaak op de hoogte gehouden van alle dingen die ons aangaan, dat vind ik wel fijn. Ik hoef zelf ook maar iets aan te geven en dan wordt het meteen opgepakt.” Daarnaast geeft Roy ook aan dat hij het als zeer prettig ervaart dat zijn werkgever ook altijd wil meedenken en verschillende initiatieven verzorgt voor haar medewerkers. “En als kers op de taart, krijg ik korting op mijn sportabonnement en zorgt mijn werkgever wekelijks voor vers fruit.”